Суспільство
8 серпня 2017
Данилюка відправлять у відставку до кінця літа – ЗМІ
Данилюк конфліктував із впливовими парламентаріями, - INSIDER.
news-image

Міністра фінансів Олександра Данилюка до початку осені можуть відправити у відставку. Про це виданню INSIDER розповіли джерела в оточенні президента й у фракції "Народний фронт", передає «Є!».

Співрозмовники стверджують, що до того, як Державна фіскальна служба почала перевірку повноти сплачених Данилюком податків, йому пропонували самостійно написати заяву про відставку.

Думаю, що до вересня він буде без посади. Він усіх дістав: йому казали: "Напиши заяву", але він відмовився, – заявив депутат Верховної Ради від "Народного фронту".

Данилюк неодноразово конфліктував із представниками груп Сергія Пашинського ("Народний фронт") та Ігоря Кононенка (Блок Петра Порошенка) на засіданнях парламентських комітетів, повідомляє видання.

Там були історії і щодо змін до бюджету (Данилюк був проти збільшення фінансування Міністерства оборони), і щодо державного оборонного замовлення були різні позиції, і щодо системи державних гарантій для Міноборони, – сказав один зі співрозмовників.

За інформацією джерел INSIDER, конфлікти між Пашинським і міністром фінансів спалахували й на засіданнях РНБО.

Зокрема на одному з таких засідань нардеп запропонував начальнику Генерального штабу Збройних сил Віктору Муженку забрати Данилюка в армію просто із засідання. Причому, як стверджує співрозмовник, пропозицію зустріли оплесками.