Війна
8 серпня 2017
Під час бойового протистояння одне з українських озброєнь вийшло з ладу і розірвалось: двоє військових загинуло, п'ятеро отримали поранення
В районі Новозванівки бандити використовували гранатомети і великокаліберні кулемети.
news-image

Сьогоднішній день не приніс повного спокою на землю Донбасу. Вже традиційно, вдень, російсько-окупаційні угруповання не проявляли особливої ​​активності. Однак навіть незначне вогневе протистояння свідчить про небажання ворога дотримуватися Мінських угод.
Про це Цензор.НЕТ повідомили в прес-центрі штабу АТО, інформує «Є!».

У повідомленні зазначається: "Так, на Луганському напрямку, бойовики били з мінометів калібру 82 міліметри по наших позиціях неподалік Троїцького. А в районі Новозванівки бандити використовували гранатомети і великокаліберні кулемети.

Крім того, ворожа БМП працювала по наших опорних пунктах на підступах до Чермалика, на Приморському напрямку. Також, близько 4 ранку, незаконні збройні формування почали обстріл українських укріплень неподалік Мар'їнки.

У відповідь сили АТО накрили противника щільним вогнем. В ході цього протистояння одне з наших озброєнь вийшло з ладу і розірвалося. В результаті трагічного інциденту 2 українських воїна загинули, 5 - отримали поранення. За даним фактом працюють органи правопорядку.

Варто додати, що в разі активізації агресії ворога, з систематичним застосуванням важкого озброєння, що призводить до втрат серед українських бійців, керівництво АТО залишає за собою право на підведення до лінії розмежування і застосування нашої важкої техніки і артилерії. При необхідності Збройні Сили України готові не тільки зберегти визначену мирними угодами лінію розмежування, а й змусити ворога дотримуватися виконання першого і другого пункту Мінських угод ".

Читайте також: Туреччина будує стіну на границі із Іраном
Читайте також: Ситуація в зоні АТО залишається напруженою, поранено військовослужбовців
Читайте також: У Балаклії знову стався вибух: є відомості про постраждалого чоловіка