Світ
9 серпня 2017
В Ірані шістьох молодих людей заарештували за навчання танцям
Молоді було пред'явлено звинувачення в танцях.
news-image

В Ірані було арештовано четверо хлопців і дві дівчини за те, що вони вчили людей "західним" танцям, в тому числі і "Зумбі". Про це повідомив місцевий командувач революційної гвардії, передає AFP, повідомляє «Є!» із посиланням на Українські новини.

"Члени мережевого навчання західним танців були ідентифіковані і заарештовані", - сказав Хамід Дамгані, командувач гвардійцями в місті Шархуд.
"Ця команда приваблювала молодих хлопчиків і дівчаток, вони вчили їх західним танцям і публікували свої відео в соціальних мережах, таких як Telegram і Instagram", - додав він.

Він також повідомив, що вони були заарештовані силами розвідки гвардії під час створення навчальних відео. Вони прагнули змінити спосіб життя іранців і сприяли відсутності хіджабу. Їм було пред'явлено звинувачення в танцях і в не змозі правильно носити хіджаб.

Танці жінок перед чоловіками заборонені в Ірані, якщо поруч немає найближчих родичів жінок. Але в останні роки танці заборонили навіть у жіночих фітнес-клубах, де немає чоловіків.

"Просування танців у жіночих залах - це велика проблема", - сказав Дамгани.

 

Читайте також: Фото іспанських дівчат-рятувальниць на пляжі змусили керівництво змінити їх уніформу (відео)