Війна
9 серпня 2017
З початку доби на Донбасі зафіксовано 7 випадків застосування ворогом зброї, - штаб
Злочинці тричі били по українських укріпленнях неподалік Новоолександрівки.
news-image

9 серпня у зоні проведення АТО відзначилося активізацією бойовиків на Луганському напрямку. З початку доби лише тут зафіксовано 7 випадків застосування ворогом зброї.

Про це інформує прес-центр штабу АТО, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Так, вночі, бойовики тричі обстрілювали українські позиції в районі Новозванівки з мінометів калібру 82 міліметри, озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї. Крім того, злочинці тричі били по українських укріпленнях неподалік Новоолександрівки, а на підступах до селища Новотошківське працював ворожий гранатомет.

"Сьогодні на кожен обстріл ворога українські військові оперативно відповідали прицільним вогнем", - йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

 Також, згідно з повідомленням, на територіях, не підконтрольних українській владі, російське окупаційне командування розпочало процес поділу бойовиків за принципом "благонадійності". 

"Ватажки бандформувань складають списки осіб, які побували у полоні, мають судимість або родичів в Україні. У подальшому з цих осіб планується створення передових підрозділів, які фактично стануть "розхідним матеріалом". Окремі ж командири бойовиків за хабарі пропонують "підчистити" біографію злочинців", - йдеться у повідомленні.

 

Читайте також: Під час бойового протистояння одне з українських озброєнь вийшло з ладу і розірвалось: двоє військових загинуло, п'ятеро отримали поранення
Читайте також: У зоні АТО загинули 3 українських військових