Події
10 серпня 2017
В Одесі стартував ЛГБТ-фестиваль
На 13 серпня запланований ЛГБТ-марш.
news-image

В Одесі 9 серпня розпочався фестиваль "Одеса Прайд-2017", передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.
 
У заході беруть участь понад 250 осіб. Серед них - зарубіжні делегації, зокрема, вже прибули представники з Великобританії і Німеччини.
 
Крім того, заплановано фестиваль креативних протестів, що проводиться спільно з Munich Kiev Queer, фотовиставка, присвячена Одесі, показ фільму про права людини, дискусії, а на 13 серпня запланований ЛГБТ-марш.
 
Водночас представники низки християнських конфесій регіону заявили, що виступають проти проведення зазначеного вуличного походу.

Вони направили міському голові Одеси Геннадію Труханову та голові обласної держадміністрації Максиму Степанову звернення, в якому просять не допустити проведення маршу. Крім того, представники релігійних конфесій наголосили, що мають намір організувати свій захід на підтримку традиційних сімейних відносин і християнських цінностей. Захід вони запланували також на 13 серпня в центрі міста.
 
За словами старшого пастора реформаторської церкви, вони пройдуть історичним центром, щоб "висловити любов і повагу до сімейних цінностей".

Читайте також: Канал Disney покаже дошкільнятам пригоди лесбі-сім'ї (відео)