Україна
10 серпня 2017
Україна отримала безвіз ще з однією країною
Мова йде про Катар, який розширив перелік країн, громадянам яких не потрібні візи для тимчасового перебування на його території
news-image

Ще одна країна ввела безвізовий режим з Україною. Мова йде про Катар, який розширив перелік країн, громадянам яких не потрібні візи для тимчасового перебування на його території, повідомляє «Є!» з посиланням на Народна Правда.

На тлі дипломатичної кризи зі своїми сусідами Катар надав програму безвізового в’їзду для громадян 80 країн, повідомляє Народна Правда з посиланням на ЛIГАБiзнесIнформ. Таким чином влада країни має намір стимулювати рух повітряного транспорту і туризм.

Представник міністерства внутрішніх справ Катару Мохамед Рашед аль-Мазруей повідомив, що громадянам 80 країн треба буде тільки надати дійсний паспорт для в’їзду в країну. Назви країн опубліковані не були, проте стало відомо, що безвізовий режим Катар вводить переважно для країн Заходу.

Водночас, офіційний туристичний сайт Катару Visit Qatar опублікував список цих країн. Згідно з його інформацією, перебування в Катарі без візи протягом 90 днів дозволено для громадян Австрії, Німеччини, Бельгії, Франції і більшості інших країн Євросоюзу. Перебування протягом 30 днів без візи дозволено тепер для громадян України, Росії, Азербайджану, Канади, Китаю, Грузії, Молдови та деяких інших держав.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що безвіз з ЄС покращив зарплати українців у Польщі.