Київ
10 серпня 2017
На київському бульварі оселяться фантастичні істоти Марії Примаченко
Проект отримав назву Prima Maria Art Boulevard.
news-image

Незабаром на бульварі Марії Примаченко в Києві, що знаходиться у Печерському районі, з’явиться низка арт-об’єктів за мотивами творчості відомої представниці наївного мистецтва, передає «Є!» із посиланням на Cultprostir.

Проект отримав назву Prima Maria Art Boulevard, а його ініціатори мають на меті створити на столичному бульварі своєрідний музей Марії Примаченко просто неба протяжністю 500 м.

«Ми здійснили колосальну організаційну роботу, аби розпочати цей амбітний соціально-культурний проект, який покликаний відкрити і максимально наблизити творчість видатної української художниці Марії Примаченко до людей. Його унікальність полягає в тому, що одна з вулиць Києва стане цілісним простором, в якому буде втілено фантастичний світ художниці. На арт-об’єкти перетворяться житлові будинки, офісні споруди, підземний перехід та практично всі елементи бульвару», – говорить автор ідеї проекту Едуард Ахрамович.

Кураторами Prima Maria Art Boulevard стали скульптори Федір Баландін і Костянтин Скритуцький, відомі як творці Пейзажної алеї. 7 серпня вони разом із Едуардом Ахрамовичем заручилися підтримкою Печерської районної державної адміністрації, підписавши Меморандум про співпрацю з її головою Сергієм Мартинчуком.

У рамках проекту планують встановити 16 тематичних скульптурних композицій та 2 скульптурні групи, стилізувати образами Марії Примаченко 3 арки, а також перенести її картини на стіни кількох будинків. А у підземному переході на перетині бульварів Марії Приймаченко та Лесі Українки створять мозаїчне панно та монумент художниці.

Читайте також: Мукачево запрошує на фестиваль «Варишське пиво»