Омелян розповів, скільки грошей крадуть щороку на «Укрзалізниці»
Міністр вважає, що "Укрзалізниця" має величезний потенціал.
news-image

Із "Укрзалізниці" крадуть від 10 до 15 мільярдів гривень кожного року, навіть у нинішньому стані. Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

Міністр порівняв "Укрзалізницю" за часів керівництва нею Георгія Кірпи та сучасним станом.

"Ми говоримо про різні моделі управління. За часів Кірпи була жорстка вертикаль, від самої політичної гори до останнього провідника чи залізничника. У цьому випадку, на жаль, ми можемо про таке лише мріяти. З іншого боку, з мого спілкування із залізничниками, які все життя працюють на УЗ, залізниця у такому стані ще не була ніколи. Це в поганому стані, мається на увазі", – наголосив Омелян.

Він також наголосив, що неодноразово порушував питання щодо впливу на діяльність Укрзалізниці.

"У нас є безумовний вплив як депутатів, так і "бізнес-партнерів" умовних, так званих залізниці, а також криміналітету, які безпосередньо впливають як на закупівлі, так і на перевезення та постачання", - сказав Омелян.
"У випадку "Укрзалізниці" у нас завжди є серйозний виклик, і я вдячний прем’єр-міністру, що було прийнято нарешті правильне рішення щодо звільнення керівника цієї компанії і про невідкладне проведення конкурсу щодо нового очільника", - зазначив міністр.

Він наголосив, що потенціал "Укрзалізниці" величезний, який можна застосувати, коли буде розрубаний "гордіїв вузол" з її реформуванням.

"За моїми підрахунками, з цієї компанії крадеться від 10-ти до 15-ти мільярдів гривень щорічно, навіть у цьому стані. Ці гроші повинні бути спрямовані не в кишені окремих людей, а на модернізацію, на оновлення компанії", – наголосив Омелян.

 

Читайте також: Міністр заявив, що українці забагато їдять. Українці відповіли, що у нього проблеми з математикою