Події
12 серпня 2017
Масштабні лісові пожежі охопили Португалію та Корсику
Наразі пожежі на Корсиці охоплюють в цілому 2000 гектарів лісу.
news-image

Сотні пожежних задіяні в операціях з гасіння лісових пожеж на Корсиці і в Португалії, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Як повідомляється, в ніч на суботу з небезпечного району на півночі французького острова були евакуйовані до тисячі людей, більшість з них - туристи з кемпінгів. За даними місцевої влади, вони були розміщені в школах і інших тимчасових притулках.

Наразі пожежі на Корсиці охоплюють в цілому 2000 гектарів лісу. Перший з них спалахнув в ніч на 11 серпня на північний захід від порту Бастія і поширився на відносно густонаселені райони на східному узбережжі острова. Вранці 12 серпня ситуація навколо Бастії стабілізувалася. Пожежники гасять вогонь в комуні Сіско, розташованої на північ від цього порту.

У гасінні пожеж 12 серпня задіяні 230 людей, крім того, на острів приїхали 140 пожежних з півдня Франції. Одна людина була затримана за підозрою в підпалі. Місцева влада вважає, що він міг влаштувати п'ять пожеж в районі Бастії.

Тим часом в Португалії близько 1800 пожежників намагаються загасити десять пожеж. Дві з них - в центрі країни, в їх ліквідації задіяні майже 800 людей. У найближчі дні в Португалії знову очікуються високі температури. Незважаючи на пожежі, місцева влада називає ситуацію стабільною.

Читайте також: На Одещині згоріло 8 дачних будинків
Читайте також: Моторошне вбивство із 30-ма ножовими пораненнями: 16-річний хлопець вбив дядька і закопав у лісосмузі