Війна
13 серпня 2017
Бойовики випустили 15 мін калібру 120 міліметрів по українських укріпленнях неподалік Кримського, - штаб АТО
Сьогодні злочинці, нехтуючи усіма нормами міжнародного гуманітарного права, в черговий раз поставили під загрозу життя та здоров’я цивільного населення.
news-image

Сьогодні традиційно у світлу пору доби російсько-окупаційні угруповання мінімізували обстріли, проте вночі знову застосовують міномети різних калібрів.

 Про це повідомляє прес-центр АТО, інформує «Є!», з посиланням на vgolos.com.ua.

Так, близько 1 ночі, бойовики випустили 15 мін калібру 120 міліметрів по українських укріпленнях неподалік Кримського, що на Луганському напрямку. На Примор’ї ворог застосував гранатомет та 82-міліметровий міномет біля Павлопіля. А на Донецькому напрямку злочинці з великокаліберного міномету, гранатомету і стрілецької зброї обстріляли наш опорний пункт на околицях Невельського. Усі спроби нав’язати українським підрозділам довготривале вогневе протистояння сили АТО жорстко припиняли прицільним вогнем у відповідь.

Крім того, сьогодні злочинці, нехтуючи усіма нормами міжнародного гуманітарного права, в черговий раз поставили під загрозу життя та здоров’я цивільного населення. Близько 5.30 під час обстрілу наших позицій в районі селища Новолуганське, що поблизу Світлодарська, під вогонь бойовиків потрапили житлові квартали. Внаслідок обстрілу з озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї в одному житловому будинку було пошкоджено газову трубу та опору лінії електропередач, вибито шибки, посічено осколками стіни, паркан та автомобіль. Лише дивом в будинку не виникла пожежа внаслідок загоряння газу, що витікав з пошкодженої труби. На щастя, ніхто з мешканців оселі не постраждав.

Читайте також: Трамп підняв питання війни із ще однією країною
Читайте також: Мер Конотопа пройшов пішки 250 кілометрів до Києва, щоб передати листа президенту (відео)