Політика
23 січня 2015
Маккейн ще раз закликав Обаму дати Україні зброю
Українська армія і народ, які борються проти сепаратистів, довели, що заслуговують на більшу підтримку, вважає сенатор
news-image

Сенатор США від Республіканської партії Джон Маккейн закликав президента Барака Обаму надати Україні летальну зброю.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Новое время".

"Пройшов рік з початку кризи в Україні, однак президент Обама наполегливо відмовляється надати летальну військову допомогу, яка допомогла б країні захистити свою територію і визначати своє майбутнє без прив'язки до Росії... Я думаю, українська армія і український народ, які борються проти сепаратистів, довели, що заслуговують на більшу підтримку", - йдеться в заяві Маккейна.

Нагадаємо, що раніше Маккейн заявив, що за падіння економіки Росії треба подякувати Саудівській Аравії.Сенатор підкреслив, що санкції і падіння цін на нафту "пошарпали" російську економіку, проте ніяк не вплинули на стримування агресії Володимира Путіна в Україні.

"Близько 5000 людей були вбиті в конфлікті, більше мільйона були змушені покинути свої будинки, мінометні і ракетні атаки підтримуваних Росією сепаратистів мають страхітливі наслідки для цивільного населення... Після стількох трагедій і поразок українці не відступили... Настав час для президента показати дух Америки і забезпечити Україну летальною військовою допомогою, щоб захистити і себе. Якщо це не буде зроблено, не тільки Путін, а й потенційний агресор в будь-якій точці світу побачить в цьому ознаку слабкості", - вважає Маккейн.