Суспільство
13 серпня 2017
У Маріуполі затримали інформатора бойовиків – поліція
Затриманий передавав інформацію бойовикам про пересування Збройних сил України.
news-image

На блокпості в Маріуполі Донецької області поліція затримала чоловіка, який передавав бойовикам інформацію про переміщення підрозділів і техніки Збройних сил України. Про це повідомляє прес-служба управління поліції в Донецькій області, передає «Є!».

Повідомляють, що затриманий передавав інформацію протягом 1,5 року.

На початку збройного протистояння у 43-річного мешканця села Веселого трапився конфлікт із військовослужбовцями. Затаївши образу, чоловік довго думав, як помститися, та врешті-решт вигадав. Далі, щоразу телефонуючи своєму давньому товаришеві на прізвисько Отаман, при розмові розказував, що в конкретний час повз його будинок проїхала військова колона. Інформував про все в подробицях: кількість техніки та особового складу, напрямок руху та ймовірне місце подальшої дислокації. Із часом злість пройшла, і чоловік зрозумів, що рано чи пізно на нього чекає кримінальна відповідальність. Відтоді обірвав усі контакти з товаришем і жив у постійному страху, – розповіли в поліції.

Там зазначили, що якби чоловік сам прийшов до правоохоронців, то мав би можливість звільнення від покарання. Але зараз розв′язують питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України.

Загалом із початку року в Донецькій області виявлено 177 бойовиків, із них 152 затримано, 25 оголошено в розшук, додали в поліції.