Суспільство
14 серпня 2017
«Йдіть за своїми дитячими мріями» - Віктор Балога здійснив шкільну мрію (фото)
Політик подорожував два тижні без жодних зручностей та благ цивілізації.
news-image

Нардеп Віктор Балога під час відпустки здійснив свою шкільну мрію – побувати на одному зі священних для багатьох релігій місці, на горі Кайлас у Тибеті. Про це політик написав у Фейсбуці, передає «Є!»

Віктор Балога повідомив, що подорож "туди й назад тривала два тижні", без жодних зручностей та благ цивілізації.

"Отже, тільки маршрут «Лхас-Дарчен», звідки здійснюють кору навколо Кайласу, займає три дні автомобілем. А це – 1 350 км  на висоті 3,700-5,200 м. Наш Маршрут кори навколо Кайласу виглядав так:

- ПЕРШИЙ ДЕНЬ: Дарчен-монастир Дригом-Рапук біля північного обличчя Кайласу. Чому «обличчя»? Кожен схил гори прийнято так називати, бо сам Кайлас має форму правильної піраміди, кожна з граней якої орієнтується точно по сторонах світу.

- ДРУГИЙ ДЕНЬ: вихід радіальний до північного обличчя. Висота – 5 400, підйом – приблизно 3,5 км;

- ТРЕТІЙ ДЕНЬ: від монастиря Дригом-Рапук через перевал Дролма Ла (5 670 м), через монастир Затул Пук, до Дарчена, чим і здійснили кору за три дні по маршруту навколо священної гори Кайлас, а це приблизно 60 км;

- пройшли місце переродження через камінь переродження", - написав пан Балога.

Політик зауважив, що під час подорожі він схуд до 71 кілограма.

"Можу назвати себе людиною з дуже хорошою фізичною підготовкою – щодня тільки на біговій доріжці долаю по 15-20 кілометрів, багато років взимку купаюся в річці, займаюся на тренажерах, але так важко, як на цьому маршруті, ще не було ніколи.

Тому тепер, дійшовши до цієї невеликої за мірками альпінізму висоти, я зрозумів, наскільки це серйозне випробовування для людського тіла і духу. І зараз я ще більше розумію людей, які присвятили своє життя горам і вершинам всього світу", - поділився думками Віктор Балога.

 

"Гори заряджають і надихають. Лише в горах розумієш справжню цінність речей і людських стосунків. Гори зміцнюють тіло і загартовують дух. Любіть гори та завжди йдіть за своїми дитячими мріями. Навіть якщо вам, як і мені, трохи за 50", - підсумував враження від подорожі політик.