Події
14 серпня 2017
Продаж кіностудії Довженка прокоментували в Узбекистані
Видання показало два погляди на розвиток національної кіноіндустрії.
news-image

Узбецьке видання 1News сьогодні опублікувало замітку під назвою "Узбекистан і Україна: два погляди на одну проблему", в якій автори порівняли дії узбецької та української влади щодо питання розвитку національної кіноіндустрії, передає «Є!»

Зокрема, автори зазначають, що постановою глави Узбекистану «Про заходи щодо подальшого розвитку національної кінематографії», передбачено організацію при Національному агентстві «Узбеккіно» Фонду розвитку національної кінематографії, який буде підтримувати молодих представників сфери, сприяти конкурентоспроможності серед них, створювати умови для поліпшення якості та рівня фільмів відповідно до національних інтересів, популяризації вітчизняних картин не тільки в країні, але і за її межами.

"Згідно з постановою, збільшено обсяг національної кінопродукції за держзамовленням. У 2018 році буде вироблено 20 повнометражних художніх фільмів (для порівняння - у 2017 році знімаються 10 картин), а з 2020 року - по 30. Постановою закріплено відкриття при Національному агентстві «Узбеккіно» регіональних культурно-розважальних комплексів з малими кіностудіями й кінотеатрами нового формату", - йдеться у тексті замітки.


Також для порівняння наводяться останні дії української влади щодо культурних об'єктів країни. "

"Тим часом, українська влада вирішила до 2021 року приватизувати ряд культурних об'єктів, серед яких Національна кіностудія ім. Олександра Довженка, Національний цирк України, Українська студія хронікально-документальних фільмів і кіностудія анімаційних фільмів. За даними українських ЗМІ, приватизація цих установ є нібито одним із зобов'язань, які Україна взяла на себе в силу домовленостей з Міжнародним валютним фондом", - пише видання.
Читайте також: Що буде із кіностудією Довженка: пояснення Мінекономрозвитку