Події
14 серпня 2017
На Миколаївщині у водоймі знайшли збудник холери
Керівництво області запевнило, що Миколаївська обласна інфекційна лікарня повністю укомплектована необхідними медикаментами на випадок поширення хвороби.
news-image
«У районі Інгульського пішохідного моста (м. Миколаїв Центральний район) в пробі від 07.08.2017 року виділені Vibrio cholerea O1 біовар Eltor серовар Огава. Культуру підтверджено Одеським протичумним інститутом ім. І. Мечникова. Всі обласні і міські служби переведені в стан підвищеної готовності. Ситуація знаходиться на контролі керівництва облдержадміністрації », - йдеться в повідомленні.

Інформує «Є!», з посиланням на kontrakty.ua.

У зв'язку з цим в Миколаївській ОДА відбулася екстрена нарада, в ході якого відповідними структурами була проінформована, що поки не зафіксовано жодного випадку захворювання серед населення. Разом з тим, керівництво ОДА, розуміючи всю серйозність ситуації, наполягло на невідкладному проведенні профілактичних заходів та інформування громадян.

Так, з метою попередження та запобігання можливого поширення випадків захворювання серед людей, було рекомендовано Миколаївській міській раді заборонити купання і лов риби в акваторії річок Інгул, Південний Буг, Дніпро-Бузького лиману, вжити невідкладних заходів щодо ліквідації місць стихійної торгівлі продуктами харчування, особливо рибопродуктами .

Крім того, з метою посилення епідеміологічного моніторингу за наявністю вібріофлори в воді відкритих водойм, ГУ «Миколаївського обласної лабораторний центр МОЗ України» з 11 серпня збільшив кількість реперних точок і кратність відбору проб.

Керівництво області запевнило, що Миколаївська обласна інфекційна лікарня повністю укомплектована необхідними медикаментами на випадок поширення хвороби. Також опрацьована можливість розгортання польового госпіталю на випадок масового захворювання.

Читайте також: На Одещині згоріло 8 дачних будинків
Читайте також: Масове отруєння у дитячому таборі на Львівщині: зросла кількість постраждалих