Україна
15 серпня 2017
Українці розплющили очі в 2004 році, та остаточно прокинулися вже в 2014-му, - Корчинський
В 91-му році ще був застій, і незалежність на більшість громадян звалилась трохи несподівано. Застій був реально десь до 2004 року: тоді українці почали прокидатися.
news-image

У сучасній Україні на велику кількість процесів впливають добровольці і волонтери. Нація вже не деморалізована. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політик, громадський діяч, журналіст, телеведучий, лідер партії «Братство» Дмитро Корчинський, пише «Є!».

Зазначимо, що у 1990 році Корчинський був одним із засновників і лідерів громадської організації «Українська міжпартійна асамблея» (згодом - «Українська національна асамблея» (УНА). Також брав участь у заснуванні «Української народної самооборони» (УНСО) та був учасником локальних конфліктів з політичних мотивів (Придністров'я, Абхазія, Чечня).

За словами співрозмовника видання, сучасна Україна вже зовсім не схожа на пострадянське утворення.

«В 91-му році ще був застій, і незалежність на більшість громадян звалилась трохи несподівано. Застій був реально десь до 2004 року: тоді українці почали прокидатися, і остаточно вони прокинулися вже в 2014 році», - зазначає експерт.

За словам Корчинського, за роки незалежності українці змінилися в кращий бік.

«Люди, які готові були до продуктивної праці, виїхали за кордон, і залишилася переважно та публіка, яка здатна на авантюри і боротьбу за незалежність. Тобто зміни відбулися у кращий бік. Ми бачимо перед собою вже зовсім іншу націю, але всі ці радикальні зміни сталися саме з 2013 року, з Революції гідності. Тобто це вже воююча нація, а відповідно це вже зовсім інша, не пострадянська публіка», - додає співрозмовник видання.

За словами політика, українці стали більш солідарними та готовими допомагати ближнім.

«До 2013 року у нас всіх волонтерів, які займалися проблемами онкохворих людей, по всій країні було порядку 120 чоловік. Тобто в 91-му не було жодного, а вже в 2013-му 120. Така кількість волонтерів на Заході, наприклад, може бути і навколо однієї з лікарень, але на Заході значно краща ситуація з медициною, зокрема з дитячою. Зараз ми бачимо вже масовий волонтерський рух, причому це стосується не тільки допомоги фронту, це стосується й допомоги дуже багатьом знедоленим людям, особливо хворим. Люди утворюють хоспіси, значно більша кількість волонтерів займається зараз онкохворими дітьми й дорослими. Волонтерський рух масовий. Тобто ми явно бачимо моральне покращення нації. Можна сказати, що нація вже не деморалізована, як це було раніше. Зараз добровольці і волонтери, які становлять сіль цієї землі, впливають на велику кількість процесів у державі», - резюмував Дмитро Корчинський.

Читайте також:ГПУ розслідує можливе ухилення від сплати податків ще одним нардепом

Читайте також:За 6 років Україна досягла найбільшого прогресу в Doing Business - FT