Суспільство
16 серпня 2017
Щодо повернення Криму зараз ведуться найголовніші дискусії, – заступник міністра
Заступник міністра зауважив, що Крим повернеться в історичному розумінні/
news-image

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак стверджує, що зараз не лише в Україні тривають розмови щодо повернення Криму, однак з ним буде трішечки важче, аніж з Донбасом.

Про це він заявив у коментарі виданню "Політека", передає «Є!».

Я би звернув увагу на те, що останні декілька місяців на перші шпальти газет, на перший план виходить Крим. Сьогодні розмова йде про повернення Криму, як це відбуватиметься, за яким алгоритмом, – підкреслює чиновник.

За його словами, такі розмови лунають на міжнародних майданчиках.

Так, навіть у нас, ще три-чотири місяці тому Крим був на другому плані, а зараз він вже виходить на перший. Таке враження, але це тільки враження, щодо Донецької та Луганської областей все вирішено, тобто принципове рішення прийнято. А от щодо Криму зараз ведуться найголовніші дискусії, – додає він.

Крім того, заступник міністра зауважив, що Крим повернеться в історичному розумінні, але з ним буде трішечки важче, аніж з Донбасом.

Росіяни спробували Крим прописати у своїх законах і Конституції. Але з точки зору всіх міжнародних законів, ця територія належить Україні, і вони все одно звідти підуть. Як швидко? Це залежатиме від того, як швидко ми будемо розвиватися і від того, як швидко Росія втрачатиме внутрішній потенціал, – резюмує Гримчак.