Суспільство
16 серпня 2017
У Слов'янську 9-річний хлопчик віддав шахраям майже 130 тис. грн
Шахрай сказав хлопчикові, що мама планує зробити йому подарунок.
news-image

У Слов'янську Донецької області 9-річний хлопчик передав телефонному аферистові грошові заощадження сім'ї в розмірі близько 130 тис грн, повідомили в Слов'янському відділі Національної поліції України в Донецькій області, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Хлопчик повірив людині, яка телефонувала нібито на прохання його матері і, виконуючи інструкції зловмисника, віддав пакет з $ 4,5 тис, 100 євро та 3 тис грн таксисту. Поліцейські встановлюють особу водія", - йдеться в повідомленні на сайті відомства у вівторок.

У поліції уточнили, що 9-річний хлопчик відповів на дзвінок стаціонарного телефону. Чоловік, який дзвонив, представився знайомим його мами і сказав, що телефонує на її прохання. Він попросив номер мобільного телефону дитини. Коли аферист передзвонив на мобільник, він попросив зібрати всі гроші, які є в будинку, покласти в пакет і передати таксисту, який під'їде до під'їзду.

"По секрету" шахрай сказав хлопчикові, що мама планує зробити йому подарунок, тому сама і не дзвонить. Хлопчик виконав все, що просив аферист. Коли мати прийшла додому і дізналася про те, що трапилося, відразу звернулася до поліцейських.

За даними фактами порушено кримінальні провадження у ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Читайте також: У Мінсоцполітики повідомили, скільки переселенців взято на облік