Київ
16 серпня 2017
Киян закликають зробити дітям щеплення від кору
За офіційними даними, від початку року в Києві зареєстровано 20 випадків захворювань на кір, десять дітей шпиталізовано.
news-image

У Департаменті охорони здоров'я КМДА закликають киян щепити своїх дітей, щоб убезпечити їх в період можливого спалаху хвороби, повідомляє прес-служба мерії, пише «Є!» з посиланням на 112 канал.

"Зараз столиця забезпечена комбінованою вакциною для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи "Пріорикс" в достатній кількості. Щоб зробити щеплення, необхідно звернутися в медичний заклад первинної ланки за місцем реєстрації. Дітям до 18 років щеплення КПК в Україні роблять безкоштовно", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що, за офіційними даними, від початку року в Києві зареєстровано 20 випадків захворювань на кір, десять дітей шпиталізовано. І хоча летальних випадків вдається уникати, медики відзначають, що кір - небезпечна інфекційна хвороба, через яку страждають і дорослі, і діти. Серед її ускладнень - ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору тощо. Кір легко передається від людини до людини. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди - нежить, температуру, кашель, а приблизно за тиждень з'являється висип, спочатку на голові, потім на верхній і нижній частинах тулуба.

Раніше в Одеській області на кір захворіли сотні людей, двоє дітей померло від ускладнень захворювання.

Читайте також:На Харківщині тримісячна дитина госпіталізована у важкому стані через передозування нафтизином

Читайте також:Тепер українські діти старше 5 років зможуть подорожувати літаком без супроводу дорослих