Київ
16 серпня 2017
Забруднення повітря у Києві перевищує норму вшестеро
Перевищення фіксуються лише в місцях масового скупчення автомобільного транспорту, які реєструються стаціонарними точками. Таких точок у Києві 21.
news-image

У місцях масового скупчення автомобільного транспорту у столиці, зокрема на Бессарабській площі, проспекті Перемоги, Деміївській площі, Московському проспекті, перевищення рівня забруднення повітря сягає шести разів. Про це повідомив керівник ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, пише «Є!» з посиланням на Експрес.   

"Що стосується смогу, то щотижня проводяться заміри у парках, скверах, прибудинкових територіях, де немає доступу основного забруднювача – автомобільного транспорту, і там у нас показники відповідають стандартам", - сказав він.
"Перевищення фіксуються лише в місцях масового скупчення автомобільного транспорту, які реєструються стаціонарними точками. Таких точок у Києві 21. Там дійсно є перевищення на від 1, 5 до 6 разів, в залежності від місця. Основні місця перевищення це - Бессарабська площа, проспект Перемоги, Деміївська площа, Московський проспект", - сказав О.Рубан. За його словами, перевищення рівня смогу є "хронічним захворюванням" для мегаполісів. "На жаль, забруднення повітря - це нормальне явище для мегаполісу в місцях максимального скупчення автомобільного транспорту", - зазначив він.

 Минулого тижня столична влада повідомляла про погодні умови, що сприяли накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря (метеорологічній димці). Лікарі радять у такий період обмежити перебування на сонці, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі.

Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок. За можливості, використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.   Додамо, сьогодні зранку користувачі соцмереж повідомили про густий смог у столиці.