Події
17 серпня 2017
Мінфін терміново збирає нараду, на якій може легалізувати гральні автомати в Україні, - ЗМІ
Нарада з цього приводу пройде о 15:00 за участю міністра фінансів.
news-image
Сьогодні, 17 серпня, Міністерство фінансів терміново збирає нараду, щоб спробувати погодити проект ліцензування лотерейного бізнесу, який легалізує заборонені гральні автомати.
 
Про це йдеться в документі за підписом заступника міністра фінансів України Сергія Марченка. Документ виявився в розпорядженні сайту "Апостроф", пише «Є!».
"Міністерство фінансів уважно розглянуло всі зауваження, які надійшли від зацікавлених органів і має намір максимально їх врахувати в проекті постанови Кабміну "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей і встановлення розміру плати за видачу ліцензії на провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей", - йдеться в документі.

Нарада з цього приводу пройде о 15:00 за участю міністра фінансів.

У той же час, джерело, добре знайомий з ситуацією, стверджує, що нарада з приводу обговорення зауважень до проекту про ліцензування лотерейного бізнесу, в терміновому порядку організована не випадково, так як багато експертів і учасники ринку у відпустках, що виключає можливість проведення широкої дискусії з даного питання.

Зазначимо, Міністерство фінансів України розробило умови отримання ліцензій для лотерейного бізнесу. Як пише газета "Дзеркало тижня", проект ліцензування лотерейного ринку від Мінфіну може легалізувати гральний бізнес, який заборонений в Україні з 2009 року.

У проекті ліцензійних умов немає чіткого розмежування між лотереєю Тото і букмекерством. А останнє віднесено до азартних ігор і заборонено в Україні.

Крім цього проекту постанови створює монополії на лотерейному ринку. В свою чергу, Антимонопольний комітет України визнав, що нові ліцензійні умови Мінфіну для лотерей негативно вплинуть на конкуренцію на ринку.

Всього на українському ринку державних лотерей працює 3 компанії - УНЛ (Українська національна лотерея), "Патріот" і М.С.Л. (Молодьспортлото). З вересня 2015 М.С.Л. і «Патріот» потрапили до списку санкцій компаній в Україні.

Головний аргумент, який використовувало СБУ, щоб занести М.С.Л. в санкційний список - лист 7-річної давності власника компанії Георгія Ложенка. У 2010 році М.С.Л. запропонувала Мінфіну проект фінансування Євро-2012, в якому партнером вказало «Альфа-банк».

Сам банк і тоді, і зараз не був в структурі власності компанії. Єдині фінансові відносини М.С.Л. і «Альфа-Банк» - звичайний кредит. Згідно з даними держреєстру, основним власником ТОВ «М.С.Л.» є Evolot Limited (Кіпр), а кінцевим бенефіціаром - кіпріот Маркос Шіапаніс.

Компанія УНЛ сьогодні залишилася монополістом на ринку. Тільки проти неї не ввели санкції, незважаючи на визнання нею співпраці з фірмами, які СБУ звинувачує в підтримці терористів.

Читайте також:У Стокгольмі з автомата розстріляли двох людей, одна з них померла