Світ
17 серпня 2017
У Фінляндії порахували, скільки грошей отримують школярі на кишенькові витрати
Половина чотирнадцятирічних фінів вже має власний рахунок в банку, а у віці сімнадцяти років банківська карта є вже практично у всіх.
news-image

Три чверті фінських школярів отримують кишенькові гроші або щотижня, або щомісяця. У початковій школі діти зазвичай отримують близько 5 євро на тиждень на кишенькові витрати. У старших класах сума збільшується до 10-15 євро на тиждень. Це з'ясувалося в результаті опитування, яке провів банківський концерн Nordea, передає «Є!» із посиланням на Yle.

У Фінляндії понад 80% дітей у віці від 6 до 11 років отримують кишенькові гроші готівкою, в той час як майже половині підлітків у віці від 12 до 17 батьки пересилають гроші на рахунок.

Банківські картки стають все більш поширеними серед підлітків від дванадцяти і старше. Половина чотирнадцятирічних вже має власний рахунок у банку, а у віці сімнадцяти років банківська карта є вже практично у всіх фінів без винятків.

Крім кишенькових грошей, фінські батьки також нагороджують своїх нащадків за хороші шкільні оцінки. Майже половина дітей і підлітків від 7 до 17 років отримують грошову винагороду за оцінки. У середньому вона становить близько п'яти євро.

Половина фінських батьків вважає, що діти повинні брати участь в домашній роботі, щоб отримувати кишенькові гроші. Від дівчаток, які навчаються у старшій школі, вимагають допомоги по дому частіше, ніж від хлопчиків того ж віку.

Читайте також: У День Незалежності на Русанівці відбудеться «Забіг у вишиванках»