Події
17 серпня 2017
В Україні прогнозується спалах гепатиту та туберкульозу
В'язниці просто стають розсадником небезпечних для життя інфекцій.
news-image

Через тривалу відсутність фінансування тюремних лікарень в Україні може статися спалах гепатиту і туберкульозу.
Про це в коментарі ГолосUA повідомила Президент Фонду допомоги онкохворим дітям, кандидат медичних наук Валентина Маркевич, інформує «Є!», з посила

«Коли Міністерство юстиції заявляє, що шість років не відбувалося фінансування тюремних лікарень, то це свідчить про те, що абсолютно порушується Конвенція прав людини. Держава не має права так поводитися з ув'язненими. І ми сьогодні фактично хочемо увійти до Євросоюзу в такому стані, коли у нас фактично відсутній захист прав ув'язнених. Ми забуваємо, що особи, які відбувають тюремне покарання, теж люди і на якій підставі їх позбавляють вчасно наданої медичної допомоги? У зв'язку з цим в'язниці просто стають розсадником небезпечних для життя інфекцій. У місцях позбавлення волі в Україні прогресують гепатити, туберкульоз, ВІЛ. Всі ці захворювання як раз і йдуть з тюрем. Ось тому і процвітає тенденція розвитку епідемій вищеперелічених інфекцій », - сказала В. Маркевич.


За її словами, вона навіть не здивована, що в даній ситуації МОЗ діє.

«Якщо у нас йде недофінансування з бюджету онкохворих, про що можна взагалі говорити? Думаю, що в МОЗі міркують, що раз на онкохворих не вистачає фінансування, то на злочинців тим більше ніхто не буде виділяти гроші. В результаті бездіяльність МОЗ призводить до того, що немає ні вакцин, ні сироваток, ні медикаментів », - резюмувала експерт.


Нагадаємо в Міністерстві юстиції заявили, що матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України перебуває на низькому рівні через недофінансування. У Мін'юсті зазначили, що на утримання тюремних лікарень останні 6 років кошти не виділялися.

Читайте також: На Дніпропетровщині фіксують випадки турецького вірусу Коксакі
Читайте також: У Києві на мосту спалахнула автівка: пожежники насилу продерлись крізь затор (відео)