Війна
18 серпня 2017
Доки лікар не констатує смерть, – ще одна втрата в зоні АТО
Бойовики продовжують обстріли.
news-image

Ворог упродовж останніх тижнів зазнаває втрат, повідомили у штабі АТО. Однак, ватажки терористів постійно приховують факти загибелі кадрових російських військових. А лікарням наказали – приймати поранених і загиблих росіян тільки в цивільному одязі і реєструвати їх як місцеве населення.

Пише про це 24 Канал, передає «Є!».

Попри це, бойовики продовжують обстріли. Ситуація загострилася, зокрема, поблизу Авдіївки. Навколо все спалено запалювальними набоями ворога. Бійці кажуть, що намагалися гасити пожежі, але марно. Попри всі зусилля, кілька хат і досі горять.

На фоні обгорілих дерев власноруч намальований український герб. Закопчені респіратори та недочитані книжки. Під час ворожих обстрілів минулої ночі, загинув український військовий. 36-річний Сергій Ручка стояв в окопі, коли розпочався обстріл. Його побратими Олексій та Денис боли поруч із Сергієм. Бачили все на власні очі.

Побратима, на той момент ще живого, вони передали до рук медиків, і самі ледь не загинули від обстрілу. Військовий медик із позивним Кай саме вивозив смертельно пораненого Сергія з передової.

Але за правилами, поки лікар не констатує смерть, медики мають робити все, аби навіть безнадійно поранений солдат залишався живим. На жаль, врятувати бійця так і не вдалося.