Події
18 серпня 2017
Батькам грозить адміністративна відповідальність за залишених дітей в авто у спеку
Зазначимо, що повідомлення про смерть дітей у зачинених авто дуже часто надходять із США.
news-image

У шалену спеку, яка протримається в Україні ще до 19 серпня, батькам варто бути особливо уважними до дітей і не залишати їх самих у зачинених автівках.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Адже, як продемонструвала ситуація з полтавчанкою, яка у спеку лишила 3-річну дитину в машині, навіть 10-хвилинне відлучення може потягнути за собою чимало неприємностей. 

 

На щастя, з дитиною не сталося нічого поганого. Проте матері тепер загрожує адміністративне розслідування.

Як розповіла ТСН.ua інспектор зі зв'язків з громадськістю Патрульної поліції Полтави Марина Зінюха, такі дії тягнуть за собою відповідальність за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей".

Згідно з нею, ухилення батьків від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-51 грн).

Зазначимо, що повідомлення про смерть дітей у зачинених авто дуже часто надходять із США. Так, у червні 25-річна мама лишила дитину в автомобілі з увімкненим кондиціонером і пішла робити зачіску. Проте кондиціонер вимкнувся, і за кілька годин дитина померла у розпеченому авто. 

Читайте також: В Італії нещепленим дітям заборонено відвідувати ясла та дитячі садки
Читайте також: У Києві на мосту спалахнула автівка: пожежники насилу продерлись крізь затор (відео)