Суспільство
21 серпня 2017
Українці Естонії відзначили День незалежності двох країн концертом (фото)
Як і Естонія, Україна проголосила свою незалежність під час історичних подій 1991 року, але на 4 дні пізніше - 24 серпня.
news-image

У дворику талліннського Центру української культури, прикрашеному рушниками, а також українськими та естонськими прапорами, українці в неділю відзначили День незалежності України та День відновлення незалежності Естонії, передає «Є!» із посиланням на Err.ee.

Присутніх привітали Тимчасовий повірений у справах Посольства України в Естонії Василь Яковенко, а також керівники українських організацій. Під звуки пісні "Пливе кача", яка після кривавих подій на Майдані стала українським реквіємом, присутні вшанували пам'ять загиблих під час військового конфлікту в Україні.

На честь знаменних дат Українське земляцтво Естонії організувало концерт, в якому взяли участь хор "Провесінь" (диригент Рейн Талі), ансамбль авторської пісні "Надвечір'я" (керівник Алла Олійник), скрипалька Валентина Гончарова, лідер групи "Свята ватра" Руслан Трочинський зі своїми дітьми. З поетичними творами виступили найстаріший член Українського земляцтва Мирослава Бучко, а також Марія Розенбліт і Наталя Резник.

Як і Естонія, Україна проголосила свою незалежність під час історичних подій 1991 року, але на 4 дні пізніше - 24 серпня. Українське земляцтво Естонії відзначає обидві дати вже понад 15 років.