Суспільство
21 серпня 2017
В Україні планують ввести плату за пологи
Такий крок передбачений новим проектом медичної реформи.
news-image

В Україні через два роки – у 2019 році, планують запровадити плату за приймання пологів, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що такий крок передбачений новим проектом медичної реформи. Оплата буде здійснюватись через державне агентство. Зокрема, заплативши за планові пологи, планується, що породілля отримає повний пакет послуг.

У випадку ж, якщо у жінки немає грошей для оплати пологів, то вона все ж зможе народити безкоштовно, а також їй нададуть окрему палату. Безкоштовними також обіцяють і екстрені пологи, бо в такому випадку робота лікарів буде оплачуватись державою, як екстрена допомога.

Як повідомлялося раніше, в Україні почала працювати комісія з проведення конфіденційного дослідження випадків материнської смерті. Конфіденційне дослідження – це спеціальна форма перинатального аналізу, коли експерти досліджують кожен випадок смерті з дотриманням анонімності.

Мета конфіденційного дослідження – виявити медичні і немедичні чинники, що призвели до смерті жінки під час вагітності, пологів чи в післяпологовий період, щоб зрештою знизити рівень материнської захворюваності і смертності, поліпшити якість надання медичних послуг вагітним, роділлям та породіллям та усунути системні порушення, які призводять до смерті жінок. 

Читайте також:Люди довіряють Google більше, ніж лікареві – представник Центру громадського здоров’я