Світ
21 серпня 2017
Данський винахідник визнав загибель шведської журналістки на підводному човні
Тіло 30-річної жінки поки не знайдено.
news-image

Данський винахідник Петер Мадсен сказав, що шведська журналістка Кім Валле загинула в результаті нещасного випадку, який стався під час прогулянки на його підводному човні. Таку заяву він зробив у понеділок, 21 серпня, в суді в Копенгагені, повідомляє The Copenhagen Post, передає «Є!»

Як пише видання, Мадсен зізнався, що після того, як Валле померла, він «поховав її» в затоці Кеге. Будь-яких інших подробиць не наводиться. Тіло 30-річної жінки поки не знайдено.

Увечері 10 серпня в данській столиці Валле піднялася на борт підводного човна «Наутілус». Коли вона не повернулася додому в той день, її стурбований бойфренд зв'язався з владою. Після цього почалися пошуки субмарини. Її виявили  наступного дня затонулою у міста Кеге. 46-річний Мадсен був врятований. За його словами, вночі у нього виникли технічні труднощі, які не вдалося повністю усунути, і до ранку «Наутілус» затонув через неполадки в системі занурення і спливання.

Спочатку винахідник стверджував, що висадив журналістку на берег через три години після початку прогулянки на підводному човні. Данська поліція, у свою чергу, вказувала на наявність ознак того, що Мадсен спеціально затопив апарат.

Зараз він перебуває під арештом, йому пред'явили звинувачення в ненавмисному вбивстві. Причому це було зроблено до того, як субмарину підняли і обстежили. Тіла жінки там не знайшли.

«Наутілус» - 17-метрова субмарина вагою 40 тонн, одна з трьох побудованих Мадсеном. У ній могли перебувати до восьми осіб. Створення підводного човна, здатного занурюватися на стометрову глибину, обійшлося приблизно у 200 тисяч доларів.

Читайте також: У Данії конструктора і власника найбільшого у світі приватного підводного човна підозрюють у вбивстві журналістки