Київ
22 серпня 2017
У Києві біля метро «Політехнічний інститут» демонтували незаконні МАФи
Комунальники демонтували близько 15 незаконно встановлених тимчасових споруд.
news-image

Біля станції метро «Політехнічний інститут» сьогодні демонтували близько 15 незаконно встановлених тимчасових споруд, які перекривали підхід до ліцею №142. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Андрій Фіщук, передає прес-служба КМДА, повідомляє «Є!»

«Сьогодні біля метро «Політехнічний інститут» були демонтовані незаконні тимчасові споруди. Таким чином нам вдалося звільнити підхід до ліцею №142, який ці МАФи перекривали. До того ж, на місці демонтованих кіосків комунальники проведуть благоустрій та озеленять територію», – розповів Фіщук.

Він пояснив, що працівники благоустрою сьогодні демонтували більше 15 незаконних тимчасових споруд, які були змонтовані у суцільні ряди.

«Цього разу, на щастя, так званих "тітушок", які перешкоджали б роботі комунальників, не було. І, завдяки злагодженій роботі працівників благоустрою та співробітників національної поліції, демонтаж відбувся у штатному режимі», – зазначив чиновник.

Він зауважив, що власникам незаконних тимчасових споруд повідомили про демонтаж у встановлені законом терміни.

«Власники МАФів намагаються уникнути демонтажу завдяки нескінченній судовій тяганині, а взимку цього року біля метро «Політехнічний інститут» вони поставили ще кілька нових незаконних кіосків. Ми негайно винесли приписи про їх демонтаж, і горе-підприємці одразу ж обклали споруди цеглою. Однак таке «укріплення» не завадило працівникам міського благоустрою сьогодні прибрати незаконні кіоски поблизу станції метро», – заявив Андрій Фіщук.

Він також пообіцяв, що працівники міського благоустрою і надалі продовжать демонтаж нелегальних споруд у столиці, допоки місто не буде повністю очищене від незаконно встановлених МАФів.

Відзначимо, загалом, цьогоріч силами комунальників у Києві прибрали більше тисячі незаконних МАФів, ще 1200 планують демонтувати до кінця року.

Читайте також: Сьогодні на Троєщині відкриється новий сквер із доріжками, що мають орнамент української вишивки (фото)