У День Незалежності фільм «Червоний» виходить у прокат в усіх великих містах України
Прокат фільму «Червоний» охопить 70% кінотеатрів країни.
news-image

24 серпня 2017 року, у День Незалежності України, художній фільм Зази Буадзе «Червоний» про воїна УПА, який підняв повстання у сталінському концтаборі, виходить в прокат в усіх великих містах України. Компанія B&H Film Distribution, яка є прокатником фільму, має домовленості щодо прокату стрічки в 70% всіх кінотеатрів країни, інформує «Детектор медіа», передає «Є!»

Про це повідомив генеральний директор компанії B&H Film Distribution Богдан Батрух.

«Те, скільки "Червоний" не сходитиме з екранів, залежить від глядачів, – зазначив пан Батрух. – Саме глядачі голосують "ногами і грошима" за той чи інший фільм».

Пан Батрух також нагадав, що основу глядацької аудиторії кінотеатрів складають люди віком 15-35 років, тому саме за їхніми враженнями робитимуться висновки щодо успішності «Червоного» в прокаті.

Партнером прокату фільму «Червоний» став телеканал ICTV, повідомили в прес-службі каналу.

Нагадаємо, «Червоний» – повнометражний ігровий фільм режисера Зази Буадзе за сценарієм Андрія Кокотюхи, який є автором однойменного істричного роману.

Стрічка, яку спершу мав знімати Ахтем Сеітаблаєв, стала переможцем Сьомого пітчингу Держкіно та була включена до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015–2016 роки.

Фільм зняли продюсерський центр «ІнсайтМедіа» та Одеська кіностудія у співпраці з литовською компанією Artbox за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. Бюджет стрічки становив 20 млн. грн., з яких половину надало Держкіно. Зйомки проходили навесні та влітку 2016 року в Кривому Розі на одній із закинутих шахт.

Червоний – прізвище головного героя роману і кінострічки, воїна Української повстанської армії Данила, який проходить усі випробування сталінських концтаборів, вступає в конфронтацію із табірним криміналітетом, піднімає повстання і намагається вирватися на волю. Головну роль грає Микола Береза.

Також у ролях: Олег Шульга, Євген Нищук, Олександр Мавритц, Яна Григоришина, Володимир Шпудейко, Ігор Колтовской, Любов Тищенко.

Над стрічкою працювали оператор-постановник Олександр Земляний, художник-постановник Юрій Ларіонов, продюсери Володимир Філіпов, Андрій Суярко та Алла Овсянникова, автор музики, італійський композитор Франко Еко.

Наразі в усіх великих містах проходять допрем’єрні покази.

«Червоний» планується зняти як трилогію. Приквел під назвою «Червоний. Без лінії фронту» розповідатиме про події у Львові, які передували ув’язненню головного героя, командира УПА Данила Червоного, до таборів ГУЛАГу. Проект приквелу став переможцем Десятого пітчингу Держкіно в червні 2017 року та буде включений до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів. А після передісторії творці хочуть взятися за сиквел (тобто продовження) подій першого фільму.

Крім цього «Червоний» матиме телевізійні версії: до проекту долучилася кінокомпанія Star Media, яка продюсує міні-серіали на основі всіх повнометражних частин трилогії.

Читайте також: На Одещині патріоти «зловили» туристів із «колорадкою» і триколором (відео)