Політика
25 січня 2015
В ОБСЄ пропонують Україні миротворчу операцію
Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ закликав міжнародні сили взяти на себе серйознішу відповідальність за дії в плані врегулювання ситуації в Україні.
news-image

Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ, депутат фінського парламенту від Коаліційної партії Ілкка Канерва пропонує розглянути можливість проведення в Україні миротворчої операції для врегулювання кризи, яка продовжує посилюватися. Про це він заявив в інтерв'ю, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на Укрінформ.

"ОБСЄ присутня на території Східної України в якості цивільної неозброєної організації. Але чи не пора вже, щоб запобігти ескалації і поширенню війни, обговорити дуже серйозно, на міжнародному рівні, необхідність проведення миротворчої або кризової операції, щоб уникнути все зростаючих руйнувань і жертв?"- заявив Канерва.

За його словами, в такому випадку міжнародне співтовариство могло б діяти в Україні і в плані самооборони.

Канерва закликав міжнародні сили взяти на себе серйознішу відповідальність за дії в плані врегулювання ситуації в Україні. Остання, на думку Канерва, погіршується, тому "необхідно застосувати жорсткішу зброю в дискусії з української кризи".

При цьому він визнав, що ОБСЄ, зі свого боку, було б необхідно підтвердження свого мандата і збільшення своїх сил в Україні.

"Це нелегкий шлях, тому що серед країн-членів ОБСЄ немає повного взаєморозуміння в просуванні цього питання", - резюмував глава ПАРЄ ОБСЄ.

Нагадаємо: місія ОБСЄ працює на Донбасі у складі 500 осіб, з них 350 знаходяться в зоні АТО - безпосередньо на територіях, підконтрольних ДНР і ЛНР.