Події
22 серпня 2017
Група Приват заборгувала державі $ 17 млрд податків, - ЗМІ
Найбільшим боржником залишається Укрнафта, якою держава володіє разом з групою Приват Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.
news-image
Укрнафта", її дочірня компанія "Полтаванафтогаз" та ліквідований "Дельта банк" стали найбільшими боржниками зі сплати податків до держбюджету

Про це пише "Економічна правда", інформує «Є!».

Найбільшим боржником залишається "Укрнафта", якою держава володіє разом з групою "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція Укрнафти, групі компаній "Приват" - близько 42% акцій.

Борг "Укрнафти" перед державою перевищив 13,2 млрд грн, за останній рік він зріс на 2,5 млрд грн. Компанія роками судиться з державою.

За інформацією джерел видання, наразі "Укрнафта" відмовляється сплачувати поточні зобов'язання з податку на прибуток.

На другому місці розмістилася одна із структурних одиниць "Укрнафти" - нафтогазовидобувне управління "Полтаванафтогаз". Її борг сягає 2,392 млрд грн. За рік він виріс на 160 млн грн.

У списку також фігурують інші компанії групи "Приват": мережа АЗС "Авіас", НПЗ "Нафтохімік-Прикарпаття", футбольний клуб "Дніпро". Разом з "Укрнафтою" загальний податковий борг "приватівців" сягає майже 17 млрд грн.

На третьому місці - "Дельта банк". Сума боргу - понад 2 млрд грн. Банк належав бізнесмену Миколі Лагуну. У березні 2015 року установа була визнана неплатоспроможною і перебуває на стадії ліквідації.

Як зазначається, основний борг сформувався за останній рік і не стосується попереднього власника.

Про те, що "Укрнафта" стала найбільшим боржником країни вперше стало відомо ще в липні.

Читайте також:Трамп одним твітом обвалив капіталізацію Amazon на ,7 млрд