Суспільство
22 серпня 2017
Група киян виготовляла порнографічну продукцію та збувала її на книжковому ринку «Петрівка»
Оперативники одночасно провели 6 санкціонованих обшуків на торгових точках та у помешканнях зловмисників.
news-image

Троє киян виготовляли вдома порнографічну продукцію, а збували постійним клієнтам на столичному книжковому ринку «Петрівка», під прикриттям продажу навчальних посібників для школярів і студентів. Контрафактний DVD-диск з дорослою або дитячою «полуничкою» коштував 150 гривень, передає «Є!» із посиланням на поліцію Київської області.

Правоохоронці успішно провели низку оперативних комбінацій і "на гарячому" затримали організаторів «бізнесу» - власника торгових точок, продавця та виробника порнографічного контенту.

"Оперативники одночасно провели 6 санкціонованих обшуків на торгових точках та у помешканнях зловмисників.

Виявили та вилучили: комп’ютерну техніку та поліграфічне обладнання, що використовувалося для виготовлення й розповсюдження забороненого контенту, а також грошові кошти, жорсткі диски та близько 500 DVD-дисків готової продукції з сексуальними сценами, у тому числі й за участю неповнолітніх", - повідомили у поліції.

Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу.

Поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів.

Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також: Українець спробував втопити власного сина у морі в Італії