Події
22 серпня 2017
У Мін'юсті відреагували на відео із побиттям в'язнів в одеському СІЗО
23 серпня, з Києва до Одеси вирушить спеціальний представник, який має провести службове розслідування.
news-image

В Одесі триває скандал довкола місцевого слідчого ізолятора, де спершу сталося жахливе вбивство жінки-конвоїра, а потім стало відомо про факти побиття арештантів спецпризначенцями. Відеодокази останнім оприлюднила прокуратура, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Слідчі вилучили відео з камер спостереження ізолятора та побачили на них, як спецпризначенці зайшли в корпус і лупцюють підозрюваних кийками і ногами. Прокуратура вже відкрила провадження за статтями про катування та службову підробку, адже за документами спецоперацію проводили по всій території закладу, а насправді ж зосередилися на корпусі, де сталося вбивство. 

"Ми встановили, що під час того, як застосовується фізичне насильство і реально нелюдське поводження з затриманими з одними, в інших корпусах, де відмічено, що проводяться огляди, жоден працівник пенітенціарної служби не знаходився і навіть не заходив туди", - розповів прокурор Одеської області Олег Жученко.

В офіційному коментарі Міністерства юстиції України наголошується, що про факт побиття його працівники не знали, і вже в середу, 23 серпня, з Києва до Одеси вирушить спеціальний представник, який має провести службове розслідування. 

"У разі того, що винні є на місцях, хто перевищив свої повноваження, хто перевищив свої інструкції, ті будуть притягнуті до відповідальності однозначно. Ми нікого не будемо покривати", - наголосили в міністерстві.
Читайте також: Відому журналістку знайшли жорстоко розчленованою: подробиці (фото)
Читайте також: В ГПУ оприлюднили відео катувань в одеському СІЗО