Світ
23 серпня 2017
Дональд Трамп зробив понад 1000 хибних заяв з моменту свого президентства
Це численні заяви про те, що доступне медичне обслуговування (Обамакеа) доживає останні свої дні, а також його повторні твердження про те, що він відіграв ключову роль у зниженні ціни на партію винищувачів F-35.
news-image

За повідомленнями, з моменту вступу до Білого дому Дональд Трамп зробив понад 1000 хибних заяв.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на ZIk.

Зокрема, це численні заяви про те, що доступне медичне обслуговування (Обамакеа) доживає останні свої дні, а також його повторні твердження про те, що він відіграв ключову роль у зниженні ціни на партію винищувачів F-35.

За даними Washington Post, мільярдер загалом затвітив 1055 хибних заяв з моменту вступу на посаду 20 січня 2017 року, – інформує видання The Independent.

Йдеться у середньому приблизно про п’ять неправильних тверджень на день, повідомляє Washington Post. Він повторив більше ніж 30 хибних заяв як мінімум тричі.

Президент США розпочав з того, що декілька разів стверджував, що натовп під час його інавгурації був найчисленнішим в історії, коли зображення показали, що насправді меншим за той, що був присутнім на інавгурації Барака Обами у 2009 році.

Два дні потому адміністрація пана Трампа стала нерозривно пов’язана з фразою «альтернативні факти», яку радник Кілліан Конвей використовував для опису інавгураційних тверджень.

Зовсім нещодавно пан Трамп використовував Twitter для опису давно вже спростованої легенди про генерала Джона Першинга, який, як стверджували, стратив 50 мусульманських терористів кулями, змащеними свинячою кров’ю. 

«І більше не існувало радикального ісламського терору протягом 35 років!» – писав президент.

Щодо заяви про зниження ціни на F-35, президент сказав: 

«На 90 літаках я зекономив 725 млн доларів, навіть трохи більше за 725 млн доларів. Вони знизила вартість через мене. Я маю на увазі, тому що це те, що я зробив».

Проте про зниження ціни було оголошено у грудні 2016 року, за місяць до того, як пан Трамп зустрівся з керівником компанії Lockheed Маріллін Г’юсон.

Читайте також:Новим послом Росії в США буде фігурант санкційних списків

Читайте також:Трамп одним твітом обвалив капіталізацію Amazon на ,7 млрд