Події
24 серпня 2017
Повалення бюсту Жукова в Одесі: поліція відкрила справу
За фактом повалення бюсту Жукова в Одесі поліція відкрила справу.
news-image

Одеська поліція почала кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України за фактом руйнування в місті погруддя маршала Георгія Жукова.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіціі в Одеській області, передає «Є!».

Нагадаємо, раніше активіст Сергій Стерненко повідомив у соцмережі, що в ніч на День Незалежності, 24 серпня, невідомі розвалили в Одесі бюст маршала Георгія Жукова.

Згідно з повідомленням, вночі до Таїровського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на перехресті проспекту Небесної сотні (колишня вулиця Маршала Жукова) і вулиці Академіка Глушка невідомі особи пошкодили пам'ятник маршалу Жукову.

Так, на місце події виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці за свідченнями очевидців з’ясували, що невідомі повалили з півтораметрового гранітного постаменту бюст маршала Жукова, завантажили його в автомобіль "Мерседес Віто" чорного кольору і поїхали в невідомому напрямку.

Вжитими заходами фрагменти пам’ятника були виявлені в центральній частині м. Одеса на Деволанівському спуску та доставлені до Таїровського відділення поліції, де долучені до матеріалів кримінального провадження, – зазначили в поліції.

Досудове розслідування триває. Встановлюються особи, причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.