Світ
25 серпня 2017
Данському винахіднику висунули звинувачення у вбивстві журналістки
Шведська журналістка сіла в підводний човен, а пізніше знайшли її тіло.
news-image

Данському винахіднику Петеру Мадсену висунули звинувачення в навмисному вбивстві, повідомив представник данської прокуратури, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Це сталося після того, як поліція встановила, що обезголовлений торс, знайдений поліцією на березі моря, належав зниклій шведській журналістці Кім Валле. Щоб перешкодити спливанню торса, зловмисник закріпив на ньому важкий металевий предмет.

30-річну Кім Валле востаннє бачили 10 серпня, коли вона сідала на побудований Мадсеном підводний човен. Валле збиралася написати репортаж про Мадсена - проектувальника субмарин і ракет. Оскільки до ночі 11 серпня журналістка не вийшла на зв'язок зі своєю сім'єю, родичі повідомили в службу порятунку на морі, але пошуки жінки не дали результату.

Мадсен спочатку заявляв, що висадив Валле назад на землю, після чого на його підводному човні сталася аварія. Човен, за словами інженера, затонув, але сам він врятувався.

Поліція, проте, з підозрою поставилася до свідчень Петера Мадсена і затримала його.

Згодом інженер змінив свідчення, заявивши, що журналістка загинула в результаті аварії на підводному човні, і він поховав її тіло в морі. Характер пошкоджень на підводному човні дозволяє зробити висновок, що затопили його спеціально.

Читайте також: У Росії автобус впав у Чорне море, загинуло 12 осіб