Події
26 серпня 2017
Порошенко та Гройсман привітали авіаторів України із професійним святом
Майстерність і професіоналізм українських фахівців дають певні підстави віднести Україну до світового клубу країн, здатних вирішувати найскладніші завдання в галузі авіаційного будівництва.
news-image

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали українських авіаторів із професійним святом - Днем авіації України.

Інформує «Є!», з посиланням на ua.interfax.com.ua.

"Щиро вітаю українських авіаторів з професійним святом. Завдяки вам на українських крилах літає увесь світ, а Україна носить горде звання авіаційної держави. Добробуту, щастя та безхмарного вам неба над головою", - написав П. Порошенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" у суботу.

 

У свою чергу В. Гройсман у своєму привітанні зазначив, що розвиток авіаційної галузі є одним із пріоритетних завдань українського уряду.

"Адже це не лише зростання авіабудівного виробництва, а й нарощення транспортного потенціалу та залучення зовнішніх інвестицій", - йдеться в привітанні прем'єра, розміщеному на сайті Кабміну в суботу.

В.Гройсман також зазначив, що українська авіація – це візитівка нашої держави на глобальному ринку.

"Авіаційна та авіабудівна галузі є гордістю вітчизняної промисловості, а винаходи українців – від перших моделей Ігоря Сікорського до сучасних літаків-гігантів “Руслан” і “Мрія” – є окремим знаковим фондом світової спадщини авіабудування", - зазначив прем'єр.

За його словами, майстерність і професіоналізм українських фахівців дають певні підстави віднести Україну до світового клубу країн, здатних вирішувати найскладніші завдання в галузі авіаційного будівництва. 

"Україна здатна забезпечити повний виробничий цикл створення авіатехніки і комплектуючих пристроїв", – зазначив прем'єр.

Він також висловив подяку українським пілотам транспортних, пасажирських і військових літаків, "які на високому професійному рівні надійно захищають нашу країну від агресора".

Читайте також: На День Незалежності 22 рази було порушено перемир’я, є поранені
Читайте також: Як харків'яни разом із Вакарчуком гімн співали (відео)