Політика
26 серпня 2017
50 депутатів були на відпочинку під час сесії ВР, - Комітет виборців
За період із 1 лютого по 21 липня 2017 р. 55 народних депутатів скористалися правом на відпустку.
news-image

Півсотні народних депутатів офіційно відпочивали під час роботи VI сесії Верховної Ради.

 Про це повідомляє Комітет виборців України з посиланням на інформацію, що отримали в Апараті Верховної Ради, інформує «Є!», з посиланням на expres.ua.

Так, за період із 1 лютого по 21 липня 2017 р. 55 народних депутатів скористалися правом на відпустку. Із них 29 - оформили відпустки без збереження заробітної плати.  Абсолютна більшість депутатів перебували у відпустках під час днів, відведених для роботи із виборцями чи діяльності в комітетах. Однак троє народних депутатів перебували у відпустках й під час пленарних засідань ВР. Це Владислав Бухарєв (ВО "Батьківщина"), Михайло Ланьо ("Відродження") та Володимир Парасюк (позафракційний). Бухарєв перебував у відпустці з 6 по 13 квітня, а також 11 липня, під час яких пропустив 10 пленарних засідань ВР. Ланьо пропустив 6 засідань ВР упродовж 4-7 квітня. Найдовше відпочивав Парасюк, який брав відпустку в травні (із 16 по 26 травня). Нардеп пропустив всі 12 пленарних засідань ВР за цей місяць. Як повідомляв сам політик у Facebook після Великодня він перебував з робочою поїздкою в Німеччині, а на початку травня був у відрядженні в Норвегії. Упродовж VI сесії відбулося 65 пленарних засідань ВР. За даними письмової реєстрації Бухарєв відвідав 46 засідань, Ланьо – 55, Парасюк – менше половини, 30 засідань. 

"Низка народних депутатів поводять себе досить цинічно і обирають стиль життя сибаритів. Де-факто кількість тих, хто неофіційно відпочивав під час роботи в парламентських комітетах є в рази більшою. При цьому у парламентарів було три великих періоди для відпочинку: напередодні Нового Року (із 24 грудня по 17 січня), упродовж травневих вихідних (з 15 квітня по 16 травня) та під час перерви між сесіями (з 14 липня по 5 вересня). Тому, крім 42 днів офіційної відпустки (згідно із Законом "Про статус народного депутата України"), у політиків було майже 2 місяці на неформальний відпочинок. При цьому ці цифри не враховують депутатів, які офіційно перебували на лікарняному", - прокоментував інформацію голова КВУ Олексій Кошель.



Читайте також: Парубій розповів, з якої реформи він хоче розпочати нову сесію