Суспільство
27 серпня 2017
На облаштування початкових класів уряд дасть мільярд
Глава уряду підтвердив, що в проект бюджету на 2018 рік уряд закладає 25-відсоткове підвищення зарплат вчителів.
news-image
Уряд України в рамках проведення освітньої реформи розпочинає реалізацію перших пілотних проектів програми “Нова українська школа”, а також дає старт модернізації початкової освіти і виділяє на ці цілі 1 млрд грн.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман,  повідомляє Урядовий портал, передає «Є!» посилаючись на Укрінформ.

Ми виділимо 1 млрд грн на модернізацію навчального процесу в початковій школі, - сказав він.

Гройсман зазначив, що йдеться передусім про матеріально-технічне оснащення класів, які мають стати додатковим інструментом для вчителів та взірцем нових підходів в освіті маленьких українців.   

Окрім того, глава уряду підтвердив, що в проект бюджету на 2018 рік уряд закладає 25-відсоткове підвищення зарплат вчителів: “Ми маємо забезпечити подальше підвищення зарплати українським вчителям. Тому в бюджеті на наступний рік буде чергове підвищення – в рамках 25%”.

Він звернув увагу, що заплановане збільшення зарплат стане наступним кроком уряду з підвищення престижу праці українського вчителя. Першим кроком було 50-відсоткове збільшення зарплат, впроваджене з січня поточного року.  

Соціальна сфера повинна бути готова до 1 вересня. Особлива увага – підготовці житлового фонду, дошкільних установ, шкіл, лікарень, - зазначив Гройсман.