Війна
28 серпня 2017
Військові АТО поскаржились на бездіяльність високопосадовців у справі Іловайського котла
Учасники АТО, які вийшли живими з котла, обурені, що жоден військовий високопосадовець не покараний за те, що допустили цю трагедію.
news-image

В Україні вшановують пам'ять загиблих військовослужбовців ЗСУ в Іловайському котлі. Учасники АТО нарікають на бездіяльність високопосадовців у цій справі.

Про це повідомив кореспондент 24 Каналу в прямому ефірі, пише «Є!».

Під час вшанування пам'яті загиблих під Іловайськом люди взяли участь у спільній молитві, поклали свічки та квіти біля Стіни Пам'яті.

Учасники АТО, які вийшли живими з котла, обурені, що жоден військовий високопосадовець не покараний за те, що допустили цю трагедію.

Коли наші трішки оговтались, вже було пізно: більшість людей загинули, багато було поранених. Ми чітко розуміли, що ті, хто з нашого боку обіцяли "зелений коридор", запевняли, що є домоленості, по суті нас зрадили, – заявив ветеран батальйону "Донбас" Мирослав Коптенко.

Наразі минуло три роки з часу Іловайської трагедії. Родичі та побратими загиблих лиш із сумом згадують події 2014 року. Військові ж впевнені, що трагедія була прогнозована, тому ті, хто винен у загибелі сотень українців, повинні понести покарання.

Нагадаємо, що на Михайлівській площі біля Стіни Пам'яті пройшов молебень. Віддати шану Героям Іловайська прийшли матері загиблих, полонених та зниклих безвісти. Також у заході взяли участь військовослужбовці, які звільняли Іловайськ і виходили з котла, волонтери, політики.

Читайте також:У селі на Рівненщині назвали вулицю на честь загиблого воїна АТО

Читайте також:Доба в АТО: помер поранений під Кримським боєць