Події
28 серпня 2017
На Львівщині відкрили дзвіницю, яка потрапила до книги рекордів
Дерев'яна конструкція є унікальною спорудою такого типу в Європі.
news-image

У неділю, 27 серпня, на Львівщині біля села Недільна офіційно відкрили та освятили дзвіницю "Вежа пам'яті".

Про це повідомляє офіційний сайт Львівської ОДА, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Дерев'яна конструкція є унікальною спорудою такого типу в Європі. Вона розташована на висоті 907 метрів над рівнем моря, що було зафіксовано у Книзі рекордів України.

Її висота складає 43 метри.

"Це величний пам'ятник всім, хто віддав життя за волю і незалежність України, в місці, яке увійшло в історію національно-визвольної боротьби", - повідомляє прес-служба адміністрації.

Під час Другої світової війни на горі Діл працювала підстаршинська школа УПА, а в одному з боїв з німецьким підрозділом загинуло 43 повстанці.

Голова Львівської ОДА Олег Синюта у виступі на відкритті дзвіниці зазначив: "Ці хлопці, які полягли тут, не думали про гроші і славу, вони думали про Україну, про нашу землю. Я переконаний що саме як УПА, саме як добровольчі загони в свій час, а тепер регулярне українське військо обов'язково приблизить той час коли ми повернемо собі окуповані території. І такі "Вежі пам'яті" стоятимуть не тільки тут у нас в Галичині, а й на тих, де загинули наші хлопці на Сході. Тому що там буде наша пам'ять, там буде наша звитяга".

Раніше повідомлялося, що у Києві відбулося урочисте відкриття пам'ятника воїнам АТО. На монументі зображена зброя янгола-охоронця, який береже українських бійців. 

Читайте також: На території Києво-Печерської Лаври пройде концерт класичної музики
Читайте також: Україна відкрила почесне консульство в столиці Іракського Курдистану
Читайте також: За вхід на оглядовий майданчик Андріївської церкви доведеться платити