Україна
29 серпня 2017
Колишній американський військовий розповів, що означає візит Джеймса Меттіса у Київ на День Незалежності
Навіть через 26 років після розпаду СРСР Україна все ще платить кров'ю за свою незалежність.
news-image

Візит міністра оборони США Джеймса Меттіса до Києві під час святкування Дня Незалежності України – це сигнал Москві про те, що США більше не будуть розраховувати на своїх європейських союзників, щоб домовитися з Росією і змусити її відмовитися від військової агресії щодо України.

Про це повідомив колишній льотчик ВПС США і ветеран війн в Іраку та Афганістані Нолан Петерсон, пише НВ.

Петерсон наголосив, що це вже четвертий День незалежності України, який країна зустрічає в стані війни з Росією, навіть через 26 років після розпаду СРСР Україна все ще платить кров'ю за свою незалежність.

Війна в Україні — це не громадянський конфлікт. Такого немає, і ніколи не було. Це війна проти російського вторгнення в Україну, – наголосив екс-військовий.

 Він додав, що підтримка США в будь-якій формі – через дипломатичні жести або поставки зброї – є важливим сигналом для військових України.

Візит Меттіса до Києва символізує, перш за все, те, що США поступово підвищують ставки на підтримку України у війні з Росією, – відзначив Петерсон.

Також американець наголосив, що війна на Донбасі суттєво змінила Україну. За його словами, до війни в Україні існувало якесь табу на військову службу. Багато хто вважав, що армія – це тільки для тих, у кого немає освіти або будь-яких перспектив.

"Але в четвер (24 серпня, – "24" на Хрещатику українців об'єднав новонабутий патріотизм перед обличчям військової агресії Росії", – додав він.



Читайте також: Кожен шостий коментар під постами Порошенко у Facebook створений ботами: дослідження