Світ
26 січня 2015
Росія вперше відмовила у допомозі Придністров'ю
На думку молдавських політиків, Крим для Росії став головнішим
news-image

Росія вперше відмовила Придністров'ю у фінансовій допомозі, яку в Москві просив лідер невизнаної республіки Євген Шевчук, повідомило джерело у Верховній раді Придністров'я.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Независимую газету".

Тирасполь розраховував на отримання 100 млн дол., щоб здійснити виплату пенсій та інших соціальних зобов'язань. На думку директора молдавського Центру стратегічних досліджень та політичного консалтингу Анатолія Царану, це продиктовано зміною ставлення Кремля до невизнаної республіки, якою можуть поступитися в обмін на визнання Криму російським.

Джерело у Верховній раді Придністров'я розповіло, що на прохання придністровців в уряді РФ відповіли відмовою. За словами джерела, в Москві висловили невдоволення з приводу чартерних рейсів, якими літає "президент" Придністров'я Євген Шевчук, і послалися на економічні труднощі в самій Росії.

Анатол Царану зауважив, що "Москва, судячи з усього, змінює погляди на Придністров'я, яке раніше називалося форпостом на шляху на Балкани, а тепер таким став Крим".

"Росія сьогодні в складному становищі у зв'язку з Кримом, ситуацією на сході України, а також економічною кризою в самій РФ. Невизнане Придністров'я стає для Москви непосильною ношею", - додає він.