Війна
26 січня 2015
Радник президента пояснив, чим поганий воєнний стан
Юрій Бірюков пояснив, що введення воєнного стану призведе до багатьох наслідків, які обмежать не лише права громадян, а й завадять розвиватися економіці держави.
news-image

Вводити воєнний стан в Україні поки не потрібно, адже це призведе до багатьох наслідків, які обмежать не лише права громадян, а й завадять розвиватися економіці держави. Про це розповів один із волонтерів, радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на УП.

"А що змінить офіційне запровадження воєнного стану? У нас зміниться ставлення людей до того, що відбувається на сході України від того, що це лише назвуть воєнним станом?", - зазначив він.
"Не забувайте, що воєнний стан – це ще й обмеження свободи слова, обмеження права зібрань, обмеження засобів комунікації, відключення інтернету, можливість конфісковувати будь-яке майно на користь армії, можливість примусової праці на користь армії", - нагадав Бірюков.
"Коли доходить до цього моменту, то, як правило, прибічники воєнного стану, різко замовкають. Бо воєнний стан – це переведення рейок всієї економіки всієї країни тільки на війну", - наголосив він.

Радник президента також нагадав, що країні, яка офіційно перебуває в стадії війни, жоден міжнародний донор не надасть кредити, які нині так потрібні Україні.

"Але ми повинні ще згадати, що в нас в економіці складна ситуація. Нам потрібні, в тому числі, й кредити того ж Міжнародного валютного фонду. А ось країнам, у яких оголошений воєнний стан, ніхто кредити не дає. І що тоді буде?!", - сказав Бірюков.

Водночас він запевнив, що в терористів на Донбасі нині немає переваги в живій силі, аби почати повномасштабний наступ на решту частини України. Лише протягом січня на сході знищили до тисячі бойовиків та російських найманців.

Крім того, радник президента розповів, які території України бойовики хочуть захопити. І заспокоює, що поки на Київ та Львів російські найманці не йтимуть.

Раніше нардеп Сергій Пашинський, який керував Адміністрацією президента за часів в.о президента Олександра Турчинова, висловлював думку, що воєнний стан слід вводити лише у разі повномасштабного наступу Росії, а в іншому разі воно "плюсів" не дає.