Суспільство
30 серпня 2017
Чому варто робити ранкову гімнастику
Під час ранкової гімнастики збільшується потік імпульсів, які йдуть від рецепторів рухового, вестибулярного, зорового, слухового та інших аналізаторів.
news-image

Кожному легко знайти відмовку, щоб не виконувати кілька фізичних вправ після пробудження. Однак виробити звичку до ранкової гімнастики просто.

Gazeta.ua дізналася, яку користь ранкова зарядка може принести організму, інформує «Є!».

1. Під час ранкової гімнастики збільшується потік імпульсів, які йдуть від рецепторів рухового, вестибулярного, зорового, слухового та інших аналізаторів. Ці імпульси допомагають активізувати та мобілізувати роботу коркових і підкіркових відділів ЦНС - усунути стан гальмування після сну.

2. Завдяки ранковій зарядці відбувається тренування серця. Виконуючи зарядку вранці, ви підвищите концентрацію кисню в крові, а, отже, забезпечите якісну роботу всіх органів.

3. Під впливом фізичної активності в організмі поліпшується крово- і лімфообіг, а також кровопостачання серцевого м'яза, прискорюється венозний кровотік, а все це усуває застійні явища після сну. Крім того, поліпшується функція зовнішнього дихання, зростає газообмін у легенях, активізуються кислотно-відновні процеси, артеріальна кров швидше насичується киснем, м'язи стають витривалими, а суглоби - рухливішими.

4. Чим вища концентрація кисню в крові, тим активніше працює мозок. Це позитивно впливає на пильність і концентрацію людини. Щоб максимально наситити кров киснем, ранкову гімнастику бажано проводити на свіжому повітрі. Проявивши невелику фізичну активність в ранковий час, ви позбавите себе від нудьги на весь день.

5. Дослідники з'ясували: щоденна ранкова зарядка допомагає позбутися стресу і депресії. З'являється гарний настрій, тіло наповнюється бадьорістю і енергією, нервова система приходить в тонус. Люди, що роблять зарядку вранці, не страждають песимізмом, перебувають у гарному настрої.

6. Щоденна ранкова зарядка покращує фізичну форму і самоорганізацію, сприяє піднесенню духу, самооцінки і настрою. Навички самоорганізації дають позитивні результати в усіх сферах діяльності.

Читайте також:У Харкові зафіксували випадок захворювання на малярію

Читайте також:Олія з насіння льону: в чому її користь для організму