Авторизація

У Мінфіні розповіли, яким буде держбюджет-2018
Проект державного бюджету на 2018 рік формується у відповідності до децентралізації і зміцнення місцевих бюджетів, підвищення соціальних стандартів, стимулювання промисловості й створення нових робочих місць.
news-image
За словами Олександра Данилюка, проект держбюджету передбачає продовження децентралізації та зміцнення місцевих бюджетів, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Проект державного бюджету на 2018 рік формується у відповідності до децентралізації і зміцнення місцевих бюджетів, підвищення соціальних стандартів, стимулювання промисловості й створення нових робочих місць. Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк у Facebook.

За його словами, обговорення місцевих бюджетів на 2018 рік з представниками органів місцевого самоврядування, Міністерством охорони здоров'я і Міністерством освіти і науки відбулося на великій нараді.

"Обговорили механізми контролю за ефективним використанням коштів на місцях та здійснення подальшої децентралізації. Також проаналізували показники міжбюджетних відносин та обговорили інші питання, що стосуються бюджетного та податкового законодавства, формування галузевих політик", - зазначив голова Мінфіну.

Данилюк додав, що учасники зустрічі зосередили увагу на важливості створення нової формули розподілу освітньої субвенції на 2018 рік і обговорили питання впровадження нових методів фінансування первинної медичної допомоги, на яку в 2018 році передбачається направити 14,3 млрд грн.

"Бюджетні кошти - це спільна відповідальність, тому кожна копійка має витрачатися ефективно, адже це гроші платників податків", - підсумував він.

Нагадаємо, 1 серпня президент України Петро Порошенко підписав зміни до держбюджету на 2017 рік, які забезпечать фінансування важливих програм та підтримку соціально вразливих верств населення.

Читайте також:Майже 5 мільйонів доларів привласнили чиновники в Мукачеві