Події
30 серпня 2017
«Примарний гонщик»: у Маріуполі крадій залишав записки на місці злочину
Ідею для злочину 27-річний молодик почерпнув в інтернеті.
news-image

У Маріуполі понад 10 власників автотранспорту за один ранок стали жертвами крадія держномерів. Злодій залишав на лобовому склі записку з телефоном: "поверну номер" і підпис - "примарний гонщик", передає «Є!» із посиланням на поліцію Донеччини.

Всі водії залишали машини у дворах своїх багатоповерхових будинків. Вранці виявляли відсутність державного номера і записку для зворотного зв'язку зі злодієм. Чоловічий голос просив перевести 1000 - 1500 гривень на номер мобільного.

Проаналізувавши заяви громадян і провівши поквартирний обхід в місцях скоєння правопорушень, оперативники отримали інформацію про зловмисника. Через 4 години після повідомлень громадян про крадіжку правопорушник був доставлений у відділ поліції.

"Ідею протизаконного заробітку 27-річний, раніше судимий за корисливі злочини безробітний житель Мангушський району почерпнув в інтернеті. Там же дізнався і про «стандартний» тариф «номерних» викрадачів.

На питання, чому він називав себе «примарний гонщик», затриманий відповів «просто пожартував»", - розповіли правоохоронці.

Знімаючи вночі номери з припаркованого транспорту, підозрюваний переховував їх недалеко від місця скоєння злочину, щоб в подальшому не мати прямого контакту з жертвою. На його нещастя, жоден з потерпілих не погодився перерахувати необхідну суму, і всі автовласники звернулися в поліцію.

Зараз чоловік дає свідчення по вчиненим крадіжкам. Поліцейські перевіряють його на причетність до аналогічних правопорушень в інших районах міста. Викрадене вилучено та буде повернуто власникам.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 КК України (крадіжка). Покарання, передбачене санкцією статті, - до 3 років позбавлення волі.

Читайте також: На Миколаївщині скоєно розбійний напад на ювелірну крамницю, введено план «Перехват» (фото)