Суспільство
30 серпня 2017
Вагітність дружини стала для Шуфрича-молодшого пом'якшувальною обставиною у суді
На суд сьогодні прийшли батько підозрюваного, старший брат та троє адвокатів.
news-image

Шевченківський суд Києва обрав для Нестора Шуфрича-молодшого запобіжний захід у вигляді взяття на поруки, дослухавшись до аргументів захисту сина нардепа, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

На суд сьогодні прийшли батько підозрюваного, старший брат та троє адвокатів. Сам Нестор-молодший не промовив жодного слова. За нього говорили батько – нардеп від "Опозиційного блоку" - та адвокати. Вони наполягали на тому, що підозрюваний після ДТП повівся чемно, не тікав з місця пригоди, взяв на себе лікування постраждалого, крім того не знімає з себе провини та співпрацює зі слідством.

Суд врахував аргументи сторони захисту, серед яких одним з головних було те, що дружина Шуфрича-молодшого перебуває на восьмому місяці вагітності. І Шуфрич-старший просив суд зважити на ту обставину, що було б недобре, якщо син перебував би під домашнім арештом і не зміг би забрати дружину з пологового будинку.

Суддя розмірковувала над рішенням більше двох годин і ухвалила вирок на користь підозрюваного. Шуфрич-старший поручився, що його син не покидатиме Київ та область, що з'являтиметься за викликом правоохоронних органів та співпрацюватиме зі слідством, а також, що продовжить надавати допомогу.

Прокуратура натомість вимагала цілодобового домашнього арешту, побоюючись, що син нардепа може втекти або тиснути на свідків.

Нагадаємо, 26 серпня син народного депутата Нестора Шуфрича безпосередньо на пішохідному переході збив перехожого. ДТП була скоєна на автомобілі марки Bentley, який синові депутата не належав, а був наданий для знімань кліпу його товариша, реп-виконавця, відомого під сценічним ім'ям Pabl.A на парковці клубу FreeДом.

Для допомоги постраждалому  нардеп забезпечив приїзд ізраїльських медиків. Нині Олексій Мельниченко перебуває у свідомому стані, його лікування продовжується у приватній лікарні. У Нестора-молодшого відібрали закордонний паспорт, йому загрожує від 3 до 8 років ув'язнення. Батьки постраждалого запевняють, що не хочуть мститися винуватій стороні, адже родина Шуфричів робить все можливе для одужання хлопця. 

Читайте також: Шуфрича-молодшого відпустили на поруки батька
Читайте також: Шуфрич хоче взяти свого сина на поруки