Суспільство
31 серпня 2017
На Миколаївщини молодик, який займався ремонтними роботами, «обережно» обкрадав господарів
Злодій зробив дублікат ключів від будинку роботодавці.
news-image

До Первомайського відділу поліції звернулась 37-річна місцева мешканка із заявою про те, що вона стала жертвою крадіїв, передає «Є!» із посиланням на поліцію Миколаївської області.

"Заявниця розповіла поліцейським, що упродовж серпня вона виявила, що в одній з кімнат її домоволодіння з шафи спочатку були викрадені золоті вироби (браслет, сережки та дві каблучки), а через деякий час з тієї ж шафи із загальної кількості заощаджень, що там зберігались, було викрадено одну купюру номіналом 100 доларів США, а решта заощаджень залишилась на місці. При цьому жінка пояснила, що ніяких сторонніх слідів зламу та проникнення до її житла вона не виявила", - йдеться в повідомленні поліції.

Також потерпіла розповіла, що вона встановила в своєму домоволодінні відеокамеру з онлайн-трансляцією, але так і не знайшовши відповідей на свої запитання, вирішила звернутись до поліції по допомогу.

Оперативники разом із слідчим організували засідку неподалік домоволодіння заявниці. Майже тиждень поліцейським довелось чекати на черговий «візит» крадія, якого вони затримали на «гарячому».

"Злодієм виявився 23-річний місцевий мешканець, якого потерпіла за порадою своїх знайомих винайняла для проведення ремонтних робіт на подвір’ї свого домоволодіння, і який, не дивлячись на досить молодий вік, вже притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Подивившись відеозапис, головним «героєм» якого він був, злодій зізнався також у скоєних ним раніше крадіжках майна роботодавці", - розповіли поліцейські.

Як з’ясувалось, під час проведення ремонтних робіт правопорушник знайшов в шухлядці столу, що знаходився на території подвір’я, дублікат ключів від будинку роботодавці. Скориставшись відсутністю господині, злодій безперешкодно проник в середину її домоволодіння, та, знайшовши в шафі однієї з кімнат шкатулку із золотими виробами, викравши частину з них, здав їх до ломбарду, а отримані гроші витратив на власні потреби. Через декілька днів за тією ж самою схемою злодій, знайшовши заощадження домовласниці в іноземній валюті, викрав одну стодоларову купюру. Вважаючи, що його злочинні дії не були помічені господинею, злодій, зачекавши декілька днів, знову проник до її будинку та викрав ще одну стодоларову купюру, залишивши решту заощаджень. Але витратити викрадені цього разу гроші йому не судилось.

Поліцейські вилучили майже усе майно, викрадене у заявниці, яке після проведення відповідних експертиз буде повернуто власниці.

Наразі  проводиться досудове розслідування за ознаками ч.3 ст.185 КК України «Крадіжка», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Зловмисник знаходиться під вартою.

Читайте також: На Харківщині шнек для зерна вбив людину